Αιτίες Διαρροής Νερού Χαλκοσωλήνων στην Κύπρο

Αιτίες διαρροής νερου απο χαλκοσωλήνες στην Κύπρο

Μια από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις που δεχόμαστε από πελάτες είναι σχετικά με τις Αιτίες διαρροής νερού απο χαλκοσωλήνες και το πως προκλήθηκε.

Γιατί αλλοιώνεται το χρώμα των χαλκοσωλήνων με την πάροδο του χρόνου;

Η αλλαγή χρώματος στις χάλκινες σωλήνες προέρχεται κυρίως από οξείδωση η διάβρωση. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται οι ακόλουθες αλλαγές:

-Μπλε-Πράσινο χρώμα : Υποδεικνύει διάβρωση. Εάν παρατηρείται και ανάλογη αλλαγή χρώματος στο νερό που εξέρχεται από τις σωλήνες η διάβρωση έχει εισχωρήσει και στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων. Εάν παρατηρείται στα εξωτερικά τοιχώματα των σωλήνων, υποδεικνύει διαρροή νερού σε ανάπτυξη. Η διάβρωση μπορεί επίσης να εντοπιστεί από λεκέδες (πράσινο-μπλε) κοντά στα ειδή υγιεινής ή στα ρουμπινέτα και μίξερ.

 

-Μαύρο χρώμα : Υποδεικνύει υψηλά επίπεδα Θείου (S). Μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι η σωλήνα είναι σε επαφή με άλλα μη-συμβατά μέταλλα (ειδικά γαλβανισμένο χάλυβα). Το χειρότερο σενάριο με μαύρο χρώμα σε χαλκοσωλήνες είναι ο υδραυλικός να έχει εγκαταστήσει πολύ φτηνή παρτίδα χαλκού με μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών. Με την πάροδο του χρόνου αυτές οι ακαθαρσίες εμφανίζονται σιγά σιγά στην επιφάνεια των σωλήνων.

εντοπισμός διαρροής νερού -Κυπρος

More Services